Noi reguli la ANAF: Soarta romanilor cu afaceri nu mai sta in pixul sefului de la Fisc

Luni, 02 Mai 2016, ora 20:46
848 citiri
Noi reguli la ANAF: Soarta romanilor cu afaceri nu mai sta in pixul sefului de la Fisc
Foto: ANAF

Noi reguli privind reconfirmarea codului de TVA urmeaza sa intre in vigoare dupa data de 15 mai, celebrul formular 088 si procedurile generate de acesta fiind simplificate.

Cu ocazia modificarilor care urmeaza sa fie anuntate prin ordin al presedintelui ANAF, Guvernul a mai decis ca, pe viitor, seful Fiscului sa nu mai detina puterea de a interpreta legea: ordinele emise de presedintele ANAF nu mai pot fi publicate in Monitorul Oficial fara o viza a ministerului.

In acest moment, legea permite presedintelui ANAF sa emita ordine interne si pentru contribuabili care arata cum trebuie interpretate legile fiscale sau care stabilesc, dupa criterii necunoscute, care contribuabili reprezinta riscuri.

Ordinele actuale nu au nevoie de avizul niciunei structuri din minister, nu au avize de legalitate sau chiar de constitutionalitate si sunt la dispozitia exclusiva a unui singur om.

Secretarul de stat in Ministerul de Finante Gabriel Biris a explicat in ce constau modificarile ...citeste mai departe despre "Noi reguli la ANAF: Soarta romanilor cu afaceri nu mai sta in pixul sefului de la Fisc" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#procedura TVA Fisc, #ANAF ordin semnat Finante , #Stiri Taxe si impozite