Modificari radicale privind taxa judiciara de timbru. Guvernul ar putea adopta astazi noi reguli in domeniu

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 15:59
2200 citiri
Modificari radicale privind taxa judiciara de timbru. Guvernul ar putea adopta astazi noi reguli in domeniu

Sistemul taxei judiciare de timbru ar putea fi modificat substantial, un proiect de act normativ in acest sens aflandu-se pe ordinea de zi a guvernantilor.

Concret, printre schimbari se numara introducerea taxei judiciare de timbru pentru cereri care in prezent sunt scutite de la plata, dar si stabilirea unor tarife mult mai mari fata de cele practicate momentan in cazul anumitor actiuni.

Masurile sunt cuprinse intr-un proiect de ordonanta de urgenta privind taxele judiciare de timbru aflat pe ordinea de zi a sedintei Executivului de astazi. Mai exact, daca guvernantii vor aproba propunerea, intregul sistem al taxei judiciare de timbru va fi schimbat, vechile acte normative in domeniu urmand a fi abrogate.

Concret, in momentul de fata, dispozitiile privind taxele judiciare de timbru sunt reglementate de Legea nr. 146/1997 si Ordonanta Guvernului nr. 32/1995 privind timbrul judiciar. Totusi, avand in vedere ca intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila, la 15 februarie, a schimbat cadrul legal de desfasurare a procesului civil, sunt necesare noi reguli in materia taxele judiciare de timbru.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#modificari timbru mediu, #taxa judiciara timbru, #modificari taxa judiciara timbru , #Stiri Taxe si impozite