Modificarea salariilor se poate transmite in REVISAL pana pe 31 martie 2018

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 17:08
1720 citiri
Modificarea salariilor se poate transmite in REVISAL pana pe 31 martie 2018
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a adoptat in sedinta de joi un proiect de hotarare care prelungeste termenul de transmitere in Registrul General de Evidenta a Salariilor (REVISAL) a modificarilor salariale operate la 1 ianuarie pana pe 31 martie 2018.

Masura se aplica in contextul transferului obligatiei de plata a contributiilor de asigurari sociale si de sanatate de la angajator la angajat.

"Angajatorii vor putea transmite pana la data de 31 martie 2018 orice modificare a salariului de baza lunar brut, a indemnizatiilor, sporurilor, precum si ale altor adaosuri, care se produce de la data intrarii in vigoare a hotararii Guvernului si pana la 31 martie 2018", se arata intr-un comunicat remis joi Ziare.com.

Actul normativ prevede insa ca aceasta exceptie nu schimba regula generala de lucru. Mai exact, transmiterea in REVISAL a modificarilor de venit prevazute in contractul individual sau colectiv de munca se va face in mod obisnuit tot in termen de 20 de zile de la producere.

Transferul contributiilor de la angajator la angajat se face cu data de 1 ianuarie 2018, potrivit prevederilor noului Cod Fiscal.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a tinut sa precizeze, joi, ca prin hotareare nu se amana intoarcerea sarcinii fiscale, ci doar se prelungeste termenul in care angajatorul este obligat sa comunice efectuarea acesteia catre Inspectia Muncii.

Haos in legislatie, incertitudine maxima pentru angajatori: Ce se intampla cu negocierile colective si transferul contributiilorFost ministru al lui Grindeanu: Guvernul cauta disperat solutii nerealiste la problemele transferului contributiilor

G.K. ...citeste mai departe despre "Modificarea salariilor se poate transmite in REVISAL pana pe 31 martie 2018" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#transfer contributii transmitere REVISAL, #comunicare modificare venit REVISAL, #transmitere act aditional REVISAL Guvern , #Stiri Taxe si impozite