Ministrul Mediului vrea sa puna taxa pe benzina, in locul timbrului de mediu. Iata de ce

Vineri, 21 Octombrie 2016, ora 07:29
1029 citiri
Ministrul Mediului vrea sa puna taxa pe benzina, in locul timbrului de mediu. Iata de ce
Foto: Facebook/Cristiana Pasca Palmer

Timbrul de mediu, declarat ilegal de Comisia Europeana, ar putea fi inlocuit cu o taxa pe combustibil. Cel putin asta isi doreste ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer.

"Una din variantele pe care noi am luat-o in calcul a fost o taxare a consumului de combustibil. Un pachet in doi piloni.

Pe de o parte, o taxare a combustibilului cu o suma mica de fapt, care s-ar fi regasit intr-un impact de maximum doi lei pe un plin de benzina pe luna si un pilon de impozitare diferentiata, pentru ca in clipa de fata noi nu impozitam in mod diferentiat in functie de norma de poluare a motorului", a declarat, joi, Cristiana Pasca Palmer.

Ministrul Mediului admite ca actuala taxa de inmatriculare nu este una corecta.

Insa nu vrea nici ca timbrul de mediu sa dispara pur si simplu, ci sa fie inlocuit cu o noua formula de taxare, pentru ca aduce venituri substantiale la Fondul de Mediu (45%), din care se sustin programele Rabla si Casa Verde.

"Poate ati vazut in ultimele zile aceasta ...citeste mai departe despre "Ministrul Mediului vrea sa puna taxa pe benzina, in locul timbrului de mediu. Iata de ce" pe Ziare.com

#taxa pret benzina, #timbru mediu inlocuit taxa benzina , #Stiri Taxe si impozite