Ministrul Finantelor, noi precizari: Cand va anunta reducerea TVA la 20%

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 19:04
894 citiri
Ministrul Finantelor, noi precizari: Cand va anunta reducerea TVA la 20%
Foto: Guvernul Romaniei

Reducerea TVA de la 24% la 20% va fi anuntata cu o luna inainte de aplicare, iar cea referitoare la alimentele de baza cu doua saptamani, a declarat, miercuri, Darius Valcov, ministrul Finantelor Publice.

"Am discutat si ne-am consultat cu cat inainte ar trebui sa anuntam aceasta reducere pentru ca si dumnealor sa poata face modificarile, care nu sunt putine. Am ajuns la un termen de minimum o luna de zile inainte de aplicarea cotei reduse de TVA, de la 24% la 20%, sa se faca anuntul public din momentul in care publicam ordonanta.

Pentru modificarea accizelor si TVA la produsele de baza termenul l-am redus la doua saptamani tocmai pentru a nu exista acea perioada de reducerea consumului", a spus Darius Valcov, la o conferinta organizata cu ocazia Adunarii Generale a Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania.

TVA redus la alimente, dar nu la alimentul de baza? Producatorii cer 9% pentru cartof

Retailerii au cerut aplicarea cotei reduse de TVA inainte de sarbatorile de ...citeste mai departe despre "Ministrul Finantelor, noi precizari: Cand va anunta reducerea TVA la 20%" pe Ziare.com

#TVA reducere 24 20, #Valcov anunt reducere TVA, #reducere TVA , #Stiri Taxe si impozite