Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul de Finante nu vrea taxe ca in Germania

Ministrul de Finante nu vrea taxe ca in Germania

Proiectul noului Cod Fiscal are ca scop sa alinieze taxele la nivelul salariilor, a declarat ministrul Finantelor, Darius Valcov.

"In ceea ce priveste populatia, ne-am orientat in a reduce o serie de taxe si a introduce mai multe deduceri, tocmai pentru a alinia nivelul taxelor cu nivelul salariilor din Romania, pentru ca auzeam unii specialisti care spuneau - bun, dar acum ce o sa vrem - taxe mici, dar rezultate ca in Germania. Nu, trebuie sa plecam de la realitate, noi nu avem salarii ca in Germania si ca in Europa si, de aceea, nici nu trebuie sa avem taxele din Germania si din Europa.

Eu nu spun ca acest plan va mai putea fi pus in vigoare peste 10 ani de zile, cand salariile vor fi, sper eu, de cinci, de zece ori mai mari. Atunci bineinteles ca ne vom orienta spre o astfel de politica, dar astazi, cand salariul mediu in Romania este undeva de 5-6 ori mai mic decat salariul din aceste tari pe care le-am specificat mai devreme, nici taxele, si aici ma refer si la accize, si ...citeste mai departe despre "Ministrul de Finante nu vrea taxe ca in Germania" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1009 ori