Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Comunicatiilor: Nu am fost consultati pe Codul Fiscal; noile prevederi ar genera o pierdere de 4% in mediul IT scutit de impozit

Ministrul Comunicatiilor: Nu am fost consultati pe Codul Fiscal; noile prevederi ar genera o pierdere de 4% in mediul IT scutit de impozit
Ministerul Comunicatiilor nu a fost avizator pe ordonanta care a modificat Codul Fiscal, iar pentru mediul IT, scutit de impozit, modificarile ar genera o pierdere de 4%, a declarat, luni, ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova.

"Dincolo de solidaritatea guvernamentala de care trebuie sa dau dovada, de regula exceptiile genereaza exceptii, cum ar fi exceptia de a fi scutiti pe impozit cei care lucreaza in domeniul IT&C. (...) Repet, ministerul nu a avizat si nu a contribuit la Codul Fiscal. Stiu ca ceea ce era bun nu s-a schimbat, iar scutirea pe impozit pentru cei care lucreaza in domeniul IT&C se pastreaza (...)

Modificarea Codului Fiscal pentru mediul IT scutit de impozit ar genera o pierdere de 4%. Cred ca din perspectiva ministrului Comunicatiilor este un subiect asupra caruia trebuie sa privesc, dar este o chestiune de fiscalitate. Sectorul IT&C trebuie sa aiba o participare, o contributie de 10% in PIB, si trebuie incurajat nu numai prin scutiri fiscale, ci prin reglementari mai incurajatoare care ar fi mai mult importante decat cele patru procente pe care probabil le pierd cei care lucreaza in domeniu si beneficiaza de scutiri fiscale", a spus Sova, prezent la ZF Summit Digital 2017.

Citeste mai multe despre: Deputat PSD: Se va da un ordin de ministru, pentru ca salariile angajatilor din IT sa nu scada.

Ministrul Comunicatiilor a precizat, totodata, ca a fost elaborat un ordin ce poate aduce sub incidenta scutirii de impozit si pe cei care produc programe software si fara a avea studii superioare.

"Mai mult, am elaborat un ordin care sa aduca sub incidenta scutirii de impozit si pe cei care lucreaza in producerea de programe software si fara a avea studii superioare. Din acest punct de vedere, exista niste rezerve din partea partenerilor avizatori - Ministerul Invatamantului si Ministerul Finantelor - care isi exprima suspiciuni cum ca acestia s-ar putea bucura de scutirea de impozit fara a-si termina studiile universitare. Trebuie sa imaginam o formula in care monitorizam ca activitatile universitare sa fie facute de o maniera cat mai atenta", a afirmat Lucian Sova.

Citeste Ordonanta de modificare a Codului Fiscal a fost publicata in Monitorul Oficial. De acum poate fi atacata la CCR.

Pe de alta parte, oficialul MCSI a atras atentia ca domeniul IT&C are inca nevoie de o administrare corecta, care sa genereze posibilitatea ca toti jucatorii din piata sa se bucure de drepturi si conditii egale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1072 ori