Ministrul Bugetului: Nu propunem FMI nicio crestere de taxe

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 09:22
1941 citiri
Ministrul Bugetului: Nu propunem FMI nicio crestere de taxe
Foto: stirileprotv.ro

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a declarat marti ca partea romana nu va veni cu nicio propunere de modificare in sus a nivelului de taxe si impozite, in cursul negocierilor cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

"Sunt mult mai multe masuri pe care le vom discuta cu FMI (...) si, da, este cert, venim cu masuri de relaxare fiscala in discutiile cu FMI, nu venim insa cu nicio propunere de modificare in sus a nivelului vreunei taxe sau al vreunui impozit. Asta este lucrul cel mai important", a declarat Valcov la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, cresterea deficitului nu se va lua in calcul decat pe cele doua componente - armata si cofinantari.

"Si, in niciun caz nu depasim 1,4 pentru masurile care au fost adoptate pana in acest moment. Exista o discutie, vom vedea ce se va intampla la finalul negocierilor. Astazi avem o intalnire si pentru rectificarea de maine, nu cred ca vor fi niciun fel de probleme si maine vom putea sa alocam aceste spatii suplimentare bugetului de anul viitor", a spus ministrul pentru Buget.

Referitor la scaderea TVA, Darius Valcov a aratat ca "vor fi cateva surprize extrem de placute".

"Vom veni cu cele mai bune masuri pentru Romania. Oricum, nu veti vedea nicio crestere, ba mai mult vor fi cateva surprize extrem de placute. Una - tinem foarte mult, domnul prim-ministru tine foarte mult ca macar la produsele bio sa avem aceasta scadere de la 1 ianuarie a TVA-lui, de la 24 la 9 %. Sunt multe alte masuri pe care le vom discuta, dar trebuie sa convingem atat Fondul, cat si Comisia, ca avem si spatiul suficient, ele sunt deja prevazute in buget, doar ca ar fi incorect din partea noastra sa le prezentam inainte de discutii", a spus Darius Valcov.

In ceea ce priveste proiectul de buget pe anul viitor, ministrul a reafirmat ca in jurul datei de 10 decembrie acesta va fi votat in sedinta de guvern. "Iar apoi scopul nostru este ca imediat sa fie trimis in Parlament si, pana la 19-20 decembrie, Parlamentul sa-l adopte, bineinteles cu modificarile corespunzatoare", a mentionat el.

Misiunea comuna de experti ai FMI si CE se va afla la Bucuresti pana pe 10 decembrie pentru a discuta cu autoritatile romane proiectul legii bugetului pentru anul 2015.

#Valcov negocieri FMI, #modificare nivel taxe impozite , #Stiri Taxe si impozite