Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Milioane de conturi bancare au fost blocate de ANAF. Doar la BRD sunt 2,3 milioane, adica o treime din conturi

Milioane de conturi bancare au fost blocate de ANAF. Doar la BRD sunt 2,3 milioane, adica o treime din conturi

Milioane de conturi bancare au fost blocate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in 2018. Printre motive se numara multiplele modificari aduse legislatiei fiscale si imposibilitatea contribuabililor de a plati online.

Conform Adevarul, BRD Societe Generale a anuntat recent ca Fiscul a blocat anul trecut o treime din conturile deschise in cadrul institutiei.

Francois Bloch, directorul general al BRD - Groupe Societe Generale, a preczat ca ANAF a trimis, in 2018, 418.000 de cereri de popriri.

In total, au fost 700.000 de astfel de cereri la aproximativ 2,3 milioane de clienti, astfel incat BRD a infiintat un departament special pentru gestionarea conturilor si notificarea clientilor.

In plus, exista si alte 250.000 de cereri de poprire de la executorii judecatoresti.

O singura datorie, toate conturile blocate

Francois Bloch a mai explicat ca popririle de la ANAF vin in formt electronic, insa exista o problema: acestea sunt trimise pe toate conturile persoanei, comparativ cu cele primite de la executorii judecatoresti care trimit direct pe contul vizat.

Sefa ANAF, Mihaela Triculescu, a incercat sa clarifice situatia sustinand ca Fiscul nu stie soldul conturilor persoanelor fizice, astfel ca trimite hartii tuturor bancilor pentru a bloca fiecare cont bancar.

Discutii aprinse in Senat

Acest subiect a starnit discutii aprinse in Senat, Daniel Fenechiu (PSD) Adriana Saftoiu (PNL) au sustinut ca le-au fost blocate conturile, reclamand dificultatea cu care se ridica aceste popriri.

Referitor la faptul ca ANAF pregateste un proiect prin care sa se ridice mai rapid popririle de pe conturile bancare, Mihaela Triculescu a afirmat, initial, ca exista un astfel de ordin, insa ulterior si-a schimbat versiunea, spunand ca doar va simplifica procedura si va da ordin sa nu mai fie poprite conturile pentru sume mai mici de 100 de lei.

"Acum este in vigoare un ordin prin care persoanele fizice care au o datorie mai mica decat 100 de lei nu mai pot fi poprite. Procedura era mai greoaie pentru ridicarea popririlor. Am dat o circulara prin care zilnic un inspector merge la banci pentru a rezolva aceasta problema si a se ridica propririle in acea zi. Nu mai exista acum o perioada mai mare de 3-4 zile dupa ce s-a achitat debitul ca sa se poata ridica poprirea de la banca", a declarat Triculescu, potrivit sursei citate.

Comisioanele

Pe langa imposibilitatea de a-si folosi conturile, contribuabilii trebuie sa achite si comisioare ...citeste mai departe despre "Milioane de conturi bancare au fost blocate de ANAF. Doar la BRD sunt 2,3 milioane, adica o treime din conturi" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1212 ori
Citeste mai multe despreconturi bancare popriri ANAF