Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Microintreprinderile vor putea opta pentru impozitul pe profit. Ordonanta a trecut de Senat, urmeaza Camera

Microintreprinderile vor putea opta pentru impozitul pe profit. Ordonanta a trecut de Senat, urmeaza Camera
Senatul a adoptat, in sedinta plenului de joi, proiectul de aprobare a OUG 25/2018 prin care microintreprinderile pot sa opteze pentru plata impozitului pe profit daca indeplinesc doua conditii - au capital social minimum 45.000 de lei si cel putin doi salariati.

Potrivit OUG, microintreprinderile care opteaza pentru plata impozitului pe profit vor beneficia de facilitati, respectiv "scutirea de la plata impozitului pentru profitul reinvestit, scutirea de la plata impozitului pe profit in cazul in care desfasoara exclusiv activitate inovare, cercetare, dezvoltare".

Totodata, prin acest act normativ se reduce acciza la motorina pentru transportatorii de marfuri si persoane - se diminueaza cu 183,62 de lei pentru 1.000 de litri, respectiv cu 217,31 lei pe tona nivelul accizei pentru motorina utilizata drept carburant pentru motor in sectorul transporturilor de marfuri, respectiv al transportului de persoane.

O alta prevedere a ordonantei stabileste ca, in cazul persoanelor fizice, donatiile catre entitatile non-profit sau unitatile de cult furnizori de servicii sociale acreditati cresc de la 2% la 3,5% din impozitul datorat pe venitul din salarii, pensii, din venitul net anual impozabil.

Citeste mai departe despre "Microintreprinderile vor putea opta pentru plata impozitului pe profit - Ordonanta lui Teodorovici a trecut de Senat. Urmeaza Camera" pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1272 ori