Masura uitata a Guvernului Boc: Ce efecte produce supraimpozitarea economisirii

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 10:13
1798 citiri
Masura uitata a Guvernului Boc: Ce efecte produce supraimpozitarea economisirii
Foto: Arhiva Ziare.com

In goana dupa banii necesari procesului de echilibrare bugetara, Guvernul Boc a redus cu 25% salariile bugetarilor, a majorat TVA de la 19% la 24% si a decis supraimpozitarea investitiilor pe termen mediu si lung (peste un an), de la 1% la 16%.

Primele doua masuri au fost reversate total sau aproape total (ar mai fi un singur punct procentual reducere a TVA, planificat pentru anul 2017).

In schimb, ultima a fost "uitata", ceea ce descurajeaza economisirea pe termen lung si o pune pe picior de egalitate cu speculatiile financiare. Asta in pofida faptului ca dezvoltarea sustenabila a tarii tine de stimularea plasamentelor pe termen mediu si lung. Plasamante de natura sa aplatizeze curba cresterilor si reducerilor de consum.

Acestea se contureaza tot mai abrupt in ultimii ani, dupa cum un guvern sau altul alege sa apese pe acceleratia exporturilor sau a consumului populatiei, pentru ca la investitii publice nu prea s-a inghesuit nimeni sa performeze.

De aceea, ar fi necesara ...citeste mai departe despre "Masura uitata a Guvernului Boc: Ce efecte produce supraimpozitarea economisirii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masura Boc supraimpozitare economisire, #supraimpozitare economisire , #Stiri Taxe si impozite