Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Masinile vor avea stickere de culori diferite in functie de gradul de poluare

Masinile vor avea stickere de culori diferite in functie de gradul de poluare
Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat, marti, ca nu va fi introdusa o noua taxa care sa inlocuiasca taxa de mediu eliminata la 1 februarie, insa va fi creat cadrul legislativ astfel incat autoritatile locale sa poata introduce taxe in zonele aglomerate, daca cred ca este cazul.

"In urma discutiilor pe care le-am avut in Coalitie, ca rezultat al grupului de lucru pe care l-am avut in Ministerul Mediului s-a luat decizia ca Romania sa nu introduca o noua taxa care sa inlocuiasca taxa de timbru, ci sa creeze doar legislatia astfel incat autoritatile publice locale, daca vor considera necesar, sa introduca, atunci cand dezvolta infrastructura, ca si varianta optionala, o eventuala taxa pentru zonele supraaglomerate.

Dar dupa cum se vad lucrurile in acest moment, si cred ca nici pe termen mediu, nu se va introduce niciun fel de taxa suplimentara" a declarat ministrul.

Citeste si Ministru: Taxa de mediu nu va fi inlocuita cu o alta taxa, ci cu un concept pe care il introducem gradual

Ministrul a mai spus ca in perioada urmatoare vor exista stickere de culori diferite pe parbrizele tuturor masinilor, in functie de gradul de poluare, iar acestea se vor da dupa inspectiile tehnice periodice.

"Noi consideram ca inainte de a cere cetateanului sa plateasca ceva suplimentar trebuie sa ii punem la dispozitie infrastructura. In perioada urmatoare vom identifica masinile si vom avea cate un sticker de culoare diferita in parbrizul fiecarei masini in functie de gradul de poluare. Asta nu inseamna costuri suplimentare sau taxe pe care le percepem. Dar creeaza premisele ca autoritatile publice locale, dupa ce vor face zonarea oraselor, sa poata sa introduca.

Dar m-as bcura, ca ministru al Mediului, sa am la fiecare intrare in oras mai mare o parcare in care orice cetatean sa poata sa isi lase masina, sa ia metroul, sa ia o masina electrica, sa inchirieze forme alternative mai prietenoase cu mediul. Cred ca inainte de a introduce taxe trebuie sa cream o infrastructura", a precizat Daniel Constantin.

Citeste si Guvernul a eliminat timbrul de mediu, dar pune alte taxe in loc

El a adaugat ca exista o directiva din 2008, transpusa in 2011 in Romania, care spune ca autoritatile publice locale trebuie sa faca in cinci ani o harta cu zonele orasului.

"Nu s-a facut pana acum. Cred ca primariile vor face zonarea si, cand vor considera ca avem foarte multe masini, aglomerantie mare, grad de poluare mare, vor introduce pentru acele zone un sistem d ...citeste mai departe despre "Masinile vor avea stickere de culori diferite in functie de gradul de poluare" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1178 ori