Mai sunt doar 10 zile in care puteti depune cerere pentru restituirea taxei auto

Luni, 20 August 2018, ora 13:11
1164 citiri
Mai sunt doar 10 zile in care puteti depune cerere pentru restituirea taxei auto
Foto: Arhiva Ziare.com

Cererile pentru restituirea taxei auto pot fi depuse la ANAF cel mai tarziu pana la 31 august 2018, prevede procedura adoptata prin OUG 52/2017.

Taxa auto a fost in vigoare, sub diverse forme, intre 1 ianuarie 2007 si 31 ianuarie 2017.

Contribuabilii care nu depun cererile pana la aceasta data nu vor mai putea face ulterior o solicitare asemanatoare la ANAF.

Procedura prevede ca se pot depune cereri de restituire pentru taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu pentru autovehicule, indiferent de momentul la care a fost perceputa taxa.

Formularul necesar trebuie descarcat de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, completat si depus la unitatea fiscala aferenta adresei din buletin, fiind valabil si fara documente justificative.

Sumele restituite vor fi calculate de Fisc, urmand sa fie virate direct in contul IBAN al contribuabilului. Restituirea se face, in baza deciziilor emise de Fisc, in cursul anului 2018 pentru taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si in perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019 pentru timbrul de mediu pentru autovehicule.

Comisia Europeana a somat Guvernul sa ramburseze integral si imediat taxa auto. Suntem in pom si pomul in aer!Guvernul ignora somatia CE privind taxa auto. Riscam sa ajungem in fata Curtii de Justitie a UE ...citeste mai departe despre "Mai sunt doar 10 zile in care puteti depune cerere pentru restituirea taxei auto" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxa auto august, #taxa auto 31 august , #Stiri Taxe si impozite