Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lupta cu evaziunea internationala. Din 2015 intra in vigoare schimbul automat de date fiscale

Lupta cu evaziunea internationala. Din 2015 intra in vigoare schimbul automat de date fiscale


Liderii G20 reuniti la Sankt Petersburg s-au angajat vineri ca schimbul automat de informatii in domeniul fiscal pentru combaterea fraudelor sa intre in vigoare pana la sfarsitul anului 2015.

"Sustinem propunerea Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) de infiintare a unui sistem international pentru schimbul bilateral si multilateral automat de informatii in domeniul fiscal", potrivit comunicatului de la sfarsitul reuniunii de doua zile a G20.

Reuniunea, dominata de criza siriana, a fost beneficiat de un consens larg in multe probleme economice, in special cele referitoare la fiscalitate.

Obiectivul schimburilor automate de informatii este ca bancile sa transmita fara sa fie solicitate date privind fondurile strainilor catre autoritatile fiscale.

Principalele puteri economice mondiale au abordat si tema "optimizarii fiscale", respectiv strategiile marilor companii de evitare a platii impozitelor in statele unde isi desfasoara activitatile.

Astfel, liderii G20 au promis sa ia masurile individuale si colective necesare, tinand cont de respectarea suveranitatii.

"In contextul consolidarii bugetare severe si a dificultatilor sociale, este mai necesar ca niciodata pentru multe tari sa se asigure ca impozitele sunt platite corect", se arata in comunicat.

In timpul discutiilor pe aceasta tema, liderii G20 si-au exprimat indignarea provocata de politicile unor giganti precum Google si Amazon, care castiga bani intr-o tara, dar platesc impozite mici in alte state.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1902 ori