Lider PSD: Pregatim o noua formula de plata a impozitului. Speram ca si multinationalele sa-l plateasca

Joi, 16 Februarie 2017, ora 22:14
988 citiri
Lider PSD: Pregatim o noua formula de plata a impozitului. Speram ca si multinationalele sa-l plateasca
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Badalau, a anuntat joi ca Guvernul pregateste o noua formula de plata a impozitului, astfel incat toate firmele sa plateasca aceasta taxa in Romania, inclusiv multinationalele.

"Salariul minim stiti ca a crescut si a deranjat destul de multe firme, pregatim o noua formula de plata a impozitului si speram ca multinationalele, si asta deranjeaza, sa plateasca impozitul in Romania. Avem firme foarte mari si nu vreau sa le dau numele care merg de opt ani in pierdere, de fapt exportand profitul. Avem cel mai mare retailer din Romania care a realizat pe anul trecut unu la suta profit, ceea ce e extrem de curios si in momentul in care deranjezi asa de multi oameni ati vazut si cum reactioneaza piata.

E bine ca demonstram, ca avem principii, ca in Romania democratia functioneaza, dar in acelasi timp noi suntem obligati sa guvernam pentru intreg poporul roman si asa cum va spuneam si firme romanesti si firme straine si oricare alta firma trebuie sa respecte legea si sa plateasca impozitele in Romania", a declarat Badalau intr-o conferinta de presa sustinuta la Giurgiu, arata Antena 3, care citeaza Agerpres.

Social-democratul a precizat ca principalul obiectiv al PSD este sa isi indeplineaca promisiunile facute in compania electorala, fiind "extrem de multe masuri de luat, de adoptat pe parte economica".

"Pana la urma demonstram, facem, dar trebuie sa si produca cineva sa avem ce manca", a conchis Badalau.

Amintim ca vicepremierul si ministrul Mediului Daniel Constantin spunea, la inceputul lunii ianuarie, ca Executivul are in plan sa introduca incepand cu 2018 impozitarea in functie de marimea venitului, ceea ce ar echivala practic cu revenirea la cota progresiva (scoasa din Codul Fiscal in 2005, de Guvernul Tariceanu al Aliantei DA).

Imediat, presedintele PSD Liviu Dragnea a venit cu o replica, spunandu-i lui Daniel Constantin ca "ar trebui sa vorbeasca despre problemele de la Ministerul Mediului. Asta are ca si tema in Guvern (...) In rest, nu se discuta lucrurile astea in public pana cand, in cadrul coalitei guvernamentale, impreuna cu primul-ministru si cu ministrul de Finante, vom discuta".

Insa Dragnea a refuzat sa spuna clar daca Guvernul are in plan sau nu reintroducerea impozitarii progresive. ...citeste mai departe despre "Lider PSD: Pregatim o noua formula de plata a impozitului. Speram ca si multinationalele sa-l plateasca" pe Ziare.com

#Guvern noua formula impozit, #Guvern impozit, #impozit multinationale , #Stiri Taxe si impozite