Iohannis a promulgat legea care permite "cumpararea" de vechime la pensie - Cum functioneaza

Miercuri, 19 Octombrie 2016, ora 15:41
1346 citiri
Iohannis a promulgat legea care permite "cumpararea" de vechime la pensie - Cum functioneaza
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care permite "cumpararea" de vechime pentru persoanele care nu au stagiul de pensie complet.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat "decretul pentru promulgarea Legii privind unele masuri in domeniul asigurarii unor categorii de persoane in sistemul public de pensii".

Actul normativ, respins de Senat in septembrie 2012, a fost adoptat la finalul lunii septembrie de plenul Camerei Deputatilor, for decizional.

Initiativa legislativa prevede ca "persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contributiei de asigurari sociale (CAS) pentru perioadele de timp in care nu au avut calitatea de asigurat in sistemul public de pensii sau intr-un sistem de asigurari sociale neintegrat acestuia".

Mai exact, daca nu ai fost angajat o perioada si din aceasta cauza nu te poti pensiona, atunci legea iti permite sa cotizezi la stat pentru a putea acoperi golul respectiv.

Insa ...citeste mai departe despre "Iohannis a promulgat legea care permite "cumpararea" de vechime la pensie - Cum functioneaza" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lege completare vechime pensie, #completare vechime pensie , #Stiri Taxe si impozite