Invatamantul gratuit ... costa bani grei: Harta taxelor percepute de universitati la inscrierea la facultate

Marti, 28 Iulie 2015, ora 09:52
1219 citiri
Invatamantul gratuit ... costa bani grei: Harta taxelor percepute de universitati la inscrierea la facultate
Foto: Ziare.com

Absolventii de liceu care trec prin procesul de admitere la facultate au de scos bani grei din buzunar inca din primele zile ale vietii lor de studenti, avertizeaza Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).

ANOSR a realizat o analiza prin care arata ca universitatile percep taxe aberante de la viitorii studenti, ce nu justifica valoarea costurilor serviciilor pe care le ofera, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Topul universitatilor cu cea mai buna reputatie din lume - cum stau facultatile din Romania

Taxe de admitere de la 50 la 350 de lei

Lipsa serviciilor de consiliere si orientare de calitate din liceu ii face pe multi absolventi sa nu aiba o optiune clara cu privire la facultatea la care isi doresc sa se inscrie, asa ca isi depun mai multe dosare.

Acest lucru este speculat de universitati, care percep taxe de admitere (sau inscriere) generoase, pe care candidatii trebuie sa le plateasca pentru a fi luati in considerare in procesul de ...citeste mai departe despre "Invatamantul gratuit ... costa bani grei: Harta taxelor percepute de universitati la inscrierea la facultate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxe facultati, #studenti taxe facultati, #taxe admitere facultati , #Stiri Taxe si impozite