Ingrijorarile Bancii Mondiale: Romanii ar putea plati taxe mai mari la anul

Marti, 14 Iunie 2016, ora 15:41
1002 citiri
Ingrijorarile Bancii Mondiale: Romanii ar putea plati taxe mai mari la anul
Foto: Arhiva Ziare.com

Anul viitor am putea plati taxe mai mari daca nu suntem atenti ce facem cu bugetul tarii, a avertizat, marti, Catalin Pauna, economistul Bancii Mondiale in Romania.

"Cam toate tarile au promovat in ultimul timp politici de reducere a deficitelor fiscale. Problemele pentru Romania sunt in directia opusa, anticiparile Comisiei Europene sunt ca exista un risc serios ca anul viitor sa ajunga la un deficit de peste 3%, iar Romania sa intre in procedura de deficit excesiv", a atras atentia Pauna la o conferinta pe tema politicilor economice pentru crestere sustenabila, organizata de Ministerul Finantelor.

El a aratat ca exista riscul anul viitor ca deficitul fiscal al Romaniei sa se situeze peste media statelor UE, ceea ce nu s-a mai intamplat de mult timp.

Pauna spune ca o serie de politici pot fi corectate pentru a evita in 2017 intrarea in procedura de deficit excesiv, una dintre masuri vizand cresterea veniturilor la buget prin dividendele companiilor de stat, in special cele ...citeste mai departe despre "Ingrijorarile Bancii Mondiale: Romanii ar putea plati taxe mai mari la anul" pe Ziare.com

#cresteri taxe 2017, #cresteri taxe Banca Mondiala, #cresteri taxe , #Stiri Taxe si impozite