Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Inca nu suntem in stare sa colectam taxele: Codasi la TVA - Avertismentul CE

Inca nu suntem in stare sa colectam taxele: Codasi la TVA - Avertismentul CE
Comisia Europeana a constatat ca Romania a inregistrat progrese in ultimii ani in ceea ce priveste mixul de taxe si reforma ANAF, dar are inca probleme cu colectarea taxelor, in special la TVA, deficitul de colectare in acest caz fiind printre cele mai mari din Uniunea Europeana.

"Evaluarea Comisiei este ca s-au inregistrat progrese in ultimii ani in ceea ce priveste mixul de taxe si reforma in curs a ANAF, dar colectarea veniturilor ramane scazuta in continuare, iar deficitul de colectare a TVA este printre cele mai mari din UE", a declarat, joi, Carmen Marcus, analist de politici economice in cadrul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Ea a subliniat si importanta coordonarii politicilor nationale la nivel european, avand in vedere ca efectele masurilor adoptate pe plan intern nu se opresc la granita tarii respective.

Romania, codasa in UE la incasarea TVA

"In cadrul semestrului european, in fiecare an, Comisia emite recomandari specifice de tara si pentru... citeste mai departe despre "Inca nu suntem in stare sa colectam taxele: Codasi la TVA - Avertismentul CE" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1236 ori