Impozitul pe salarii in Romania si UE: Diferenta dintre suma bruta si banii in mana

Luni, 04 Ianuarie 2016, ora 10:05
1631 citiri
Impozitul pe salarii in Romania si UE: Diferenta dintre suma bruta si banii in mana
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania ocupa locul sase intre statele UE in ceea ce priveste taxarea salariului de referinta, care reprezinta 67% din cel mediu, pentru o persoana singura si fara copii in ingrijire.

Diferenta de 43,5% intre suma bruta care figureaza in contract si cea neta ("bani in mana"), denumita in limba engleza "tax wedge", este semnificativ mai ridicata decat in majoritatea tarilor Uniunii si peste toate tarile din regiune, cu exceptia Ungariei.

Guvernul a decis: Creste salariul minim pe economie - vezi de cand si cu cat

Diferenta de salarizare pentru un muncitor neinsurat si fara copii care are un castig salarial de 67% din media nationala (%):

Mai mult, din datele oferite recent de Eurostat in lucrarea "Taxation Trend in Europe 2015", rezulta ca nivelul de taxare in Romania a crescut de la 40,9% in anul 2008 spre 43,5% in anul 2013, datele pentru 2014 nefiind disponibile pentru includerea in statistica UE.

Cel mai probabil, pe fondul cresterii sustinute a salariului mediu ...citeste mai departe despre "Impozitul pe salarii in Romania si UE: Diferenta dintre suma bruta si banii in mana" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania impozite salarii UE, #impozite salarii Romania, #impozit salariu Romania , #Stiri Taxe si impozite