Impozitul pe cifra de afaceri sau cum ne mai distrugem economia

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 11:28
1269 citiri
Impozitul pe cifra de afaceri sau cum ne mai distrugem economia

In decembrie, cand am citit programul de guvernare cu care PSD a castigat alegerile, credeam ca un program mai slab si mai nerealist nu poate exista. Acum, dupa ce am citit programul de guvernare trecut prin Parlament, am realizat ca m-am inselat. Mereu se poate mai rau.

Intentia socialistilor de a impozita cifra de afaceri, si nu profitul, reprezinta o lovitura neasteptata data mediului de afaceri, antreprenorilor onesti, fie ei straini, fie romani.

Impozitul pe cifra de afaceri va fi o lovitura crunta pentru mediul de afaceri. Firmele se vor muta in alte state UEFost consilier al lui Ciolos: Impozitul pe cifra de afaceri e un barbarism fiscal. Va avea consecinte negative pentru investitii si dezvoltarea afacerilorDe ce vor plati toate companiile impozit pe cifra de afaceri? De vina sunt multinationalele, zice Dragnea

Trebuie sa spunem clar: daca acest sistem se va implementa, vom spune adio cotei unice de 16%, masura care dupa ce a fost adoptata, in 2005, a atras investitii directe si indirecte ce depasesc o suta de miliarde de euro. Aceste investitii au creat direct sute de mii de locuri de munca, sustenabile, bine platite si care astazi fac diferenta dintre economia Romaniei si economia Ucrainei, de exemplu.

Acum, intreg pachetul de masuri gandit de PSD nu va face decat sa-i forteze pe antreprenori, fie ei straini, fie romani, sa se uite catre alte piete, mult mai prietenoase cu mediul de afaceri si care incurajeaza munca onesta, inovatia si viziunea.

Orice economist intelege ca supra-impozitarea capitalului, impozitul progresiv, cresterea salariului minim (de fapt, chiar existenta lui!) nu fac decat sa ii forteze pe antreprenori sa isi inchida portile.

Din pacate, cei care gandesc astfel de masuri nu au avut niciodata legaturi cu mediul privat. Nu stiu ce inseamna sa nu poti dormi noaptea pentru ca a doua zi ai de platit salarii la zeci, sute sau mii de oameni, nu stiu ce inseamna sa te imprumuti short pe 24 de zile pentru a plati furnizorii si, mai ales, nu stiu cum este sa iti fie blocate conturile pentru o datorie de 80 de bani despre care nici macar nu aveai habar.

Primul efect al impozitarii cifrei de afaceri va fi acela ca cea mai mare parte dintre companii vor renunta la a mai reinvesti profitul. In mod natural, o companie care se gandeste la viitor investeste din profit in tehnologii noi si in angajati performanti.

In orice economie sanatoasa din spatiul euro-atlantic, aceste investitii se deduc, pentru ca doar astfel se po ...citeste mai departe despre "Impozitul pe cifra de afaceri sau cum ne mai distrugem economia" pe Ziare.com

#impozit cifra afaceri, #nou program guvernare PSD , #Stiri Taxe si impozite