Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Impozitul agricol: mai sunt patru zile pana la plata primei rate. Cum va calculati veniturile impozabile

Impozitul agricol: mai sunt patru zile pana la plata primei rate. Cum va calculati veniturile impozabile


Pana luni, 25 martie, fermierii si contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente trebuie sa-si calculeze incasarile anuale si sa plateasca prima rata din impozitul aferent acestora.

In 2013, spre deosebire de anii anteriori, in categoria platitorilor de impozit anticipat au intrat si agricultorii, dar si padurarii si pescarii, alaturi de ceilalti contribuabili care realizeaza activitati independente.

Cum se estimeaza impozitul

Agricultorii au la dispozitie o grila cu veniturile considerate impozabile, in functie de suprafata cultivata cu anumite plante sau de numarul de animale detinute, iar impozitul datorat este de 16% din veniturile impozabile. In aceasta prima faza, agricultorii isi vor inventaria bunurile din proprietate si vor determina valoarea lor impozabila, dupa care vor calcula si cat inseamna 16% din aceasta valoare, adica impozitul anual. Pana la 25 martie trebuie platit un sfert din acest impozit.

Citeste mai multe despre Impozitul argicol: mai sunt patru zile pana la plata primei rate. Cum va calculati veniturile impozabile pe Adevarul.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2365 ori