Impozitul agricol: mai sunt patru zile pana la plata primei rate. Cum va calculati veniturile impozabile

Marti, 19 Martie 2013, ora 12:46
2476 citiri
Impozitul agricol: mai sunt patru zile pana la plata primei rate. Cum va calculati veniturile impozabile

Pana luni, 25 martie, fermierii si contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente trebuie sa-si calculeze incasarile anuale si sa plateasca prima rata din impozitul aferent acestora.

In 2013, spre deosebire de anii anteriori, in categoria platitorilor de impozit anticipat au intrat si agricultorii, dar si padurarii si pescarii, alaturi de ceilalti contribuabili care realizeaza activitati independente.

Cum se estimeaza impozitul

Agricultorii au la dispozitie o grila cu veniturile considerate impozabile, in functie de suprafata cultivata cu anumite plante sau de numarul de animale detinute, iar impozitul datorat este de 16% din veniturile impozabile. In aceasta prima faza, agricultorii isi vor inventaria bunurile din proprietate si vor determina valoarea lor impozabila, dupa care vor calcula si cat inseamna 16% din aceasta valoare, adica impozitul anual. Pana la 25 martie trebuie platit un sfert din acest impozit.

Citeste mai multe despre Impozitul argicol: mai sunt patru zile pana la plata primei rate. Cum va calculati veniturile impozabile pe Adevarul.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozit agricol martie, #impozit fermieri 2013, #impozit activitati independente fermieri , #Stiri Taxe si impozite