Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Impozitele pe jocurile de noroc se schimba. Vezi modificarile

Impozitele pe jocurile de noroc se schimba. Vezi modificarile


Guvernul elimina pragul neimpozabil de 600 de lei pentru castigurile din jocuri de noroc si introduce taxarea progresiva in trei trepte, de 1%, 16% si 25% in functie de nivelul veniturilor, cota aplicata la toate sumele incasate, pana in prezent impozitul fiind de 25%, dar pe venitul net.

Noul sistem a fost introdus de Guvern prin ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal si nu mai prevede exceptii de la impozitare pentru sume mai mici obtinute din jocuri de noroc, informeaza Mediafax.

Pana in prezent, veniturile din jocuri de noroc au fost impuse, prin retinerea la sursa, cu o cota de 25% aplicata asupra venitului net, calculat la nivelul castigurilor realizate intr-o zi de la acelasi organizator sau platitor.

Acum, Guvernul a decis ca veniturile din jocurile de noroc sa fie impozitate, tot prin retinere la sursa, cu o cota de 1% aplicata asupra tuturor sumelor incasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc, impozitare care va urca la 16% daca veniturile din jocuri de noroc depasesc echivalentul a 15.000 euro si la 25% daca veniturile depasesc echivalentul a 100.000 euro.

In acelasi timp, daca pana in prezent era stabilit ca nu sunt impozabile veniturile obtinute din premii si din jocuri de noroc, in bani si/sau in natura, sub valoarea sumei neimpozabile stabilita in suma de 600 lei, realizate de contribuabil pentru fiecare premiu si pentru castigurile din jocuri de noroc, de la acelasi organizator sau platitor intr-o singura zi, noul sistem excepteaza de la impozitare doar veniturile obtinute din premii aflate sub aceasta valoare de 600 lei, nu si pe cele rezultate din jocuri de noroc.

Mai mult, nu vor fi impozabile la sursa veniturile realizate de catre persoanele fizice ca urmare a participarii la jocuri de noroc la distanta (on-line), slot-machine, lozuri si festivaluri de poker, astfel ca aceste persoane vor fi obligate sa depuna la administratia fiscala o declaratie privind venitul realizat, pentru fiecare an fiscal, statul urmand sa stabileasca impozitul datorat.

Pentru aceste tipuri de jocuri, impozitul va fi de 1% pentru sumele de pana la echivalentul a 14.999 euro, de 16% pentru sume cuprinse intre 15.000-99.999 euro si de 25% pentru sume care depasesc echivalentul a 100.000 euro.

Organizatorul de jocuri de noroc va fi obligat sa pastreze o evidenta nominala a persoanelor fizice care au obtinut venituri din jocuri de noroc mai mari de 15.000 euro si sa le declare statului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2033 ori