Impozit auto in loc de timbru de mediu? Idei din alte state UE si schimbari necesare

Vineri, 11 Decembrie 2015, ora 07:28
1745 citiri
Impozit auto in loc de timbru de mediu? Idei din alte state UE si schimbari necesare
Foto: PwC Romania

Timbrul de mediu, asa cum este el denumit in prezent, a fost introdus in 2007 sub denumirea de taxa de prima inmatriculare si a suferit pana in prezent numeroase modificari atat de denumire cat si de calcul.

Tot anul 2007 a marcat ultima modificare a impozitului pe mijloacele de transport, impozit ce se plateste anual. Astfel, si in prezent se aplica aceleasi cote de impozit asupra grupelor de capacitati cilindrice ca si acum 8 ani, netinandu-se seama de progreselor tehnice din industria auto.

In acest context legislativ, tendinta de imbatranire a parcului auto din Romania s-a accelerat.

Astfel, daca in UE varsta medie a parcului auto 2014 este de 8,3 ani, in Romania varsta medie este de aproximativ 13 ani. Acest fapt se traduce printr-un parc auto mai poluant si mai nociv sanatatii umane si mediului inconjurator. Prin urmare, se impune reformarea sistemului de impozitare al autoturismelor, in asa fel incat tendinta de imbatranire a parcului auto national sa fie ...citeste mai departe despre "Impozit auto in loc de timbru de mediu? Idei din alte state UE si schimbari necesare" pe Ziare.com

#impozit anual taxa auto, #taxa auto impozit, #impozit masini 2016 , #Stiri Taxe si impozite