Impactul real al scaderii impozitelor pentru microintreprinderi de catre PSD va fi zero - analiza

Luni, 09 Ianuarie 2017, ora 21:07
1101 citiri
Impactul real al scaderii impozitelor pentru microintreprinderi de catre PSD va fi zero - analiza
Foto: Arhiva/Pexels

Impactul net asupra companiilor al Ordonantei de Urgenta privind modificarea Codului fiscal, adoptata vineri, este zero, arata un studiu recent.

Explicatia este aceea ca, daca la nivel declarativ aceasta sprijina 90% din societatile din Romania, respectiv microintreprinderile care inregistreaza venituri sub 500.000 de euro, prin diminuarea impozitarii, costurile suplimentare cauzate de cresterea cu 16% a salariului minim brut pe economie, incepand cu 1 februarie, anuleaza complet acest beneficiu, releva datele unui studiu realizat de Coface.

"Practic, impactul net asupra companiilor este zero si, in esenta, vorbim despre o redistribuire", afirma specialistii Coface.

Economistii de la Coface estimeaza ca impactul total al noilor reglementari fiscale adoptate prin Ordonanta de Urgenta din 6 ianuarie 2017 va duce la diminuarea impozitelor microintreprinderilor cu circa 955 milioane de lei.

Guvernul a aprobat vineri scutirea de la plata impozitului pe profit a societatilor care... citeste mai departe despre "Impactul real al scaderii impozitelor pentru microintreprinderi de catre PSD va fi zero - analiza" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#micsorare taxe microintreprinderi, #OUG modificare cod fiscal, #diminuare impozite microintreprinderi , #Stiri Taxe si impozite