Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul vrea sa schimbe Codul Fiscal, ca sa isi poata impune mai repede masurile fiscale

Guvernul vrea sa schimbe Codul Fiscal, ca sa isi poata impune mai repede masurile fiscale
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, vineri, in sedinta de guvern, ca doreste reducerea termenului de intrare in vigoare a modificarilor la Codul Fiscal, de la 6 la 3 luni, precizand ca este nevoie de aceasta masura pentru a putea aplica Legea salarizarii.

"Este si o solicitare din partea noastra pentru a putea pregati aplicarea legii salarizarii, precum si reducerea impozitului pe venit si a cotelor contributiilor de asigurari sociale.

Va solicitam deci modificarea unui articol din Codul Fiscal, cu precizarea ca nu e vorba de cresteri de taxe sau impozite ori de introducerea altora noi.

Este vorba de reducearea unui termen, de la 6 la 3 luni de intrare in vigoare a modificarilor Codului Fiscal", a spus Olguta Vasilescu, in debutul sedintei de guvern.

Ea a mentionat ca de aceasta masura este nevoie pentru ca Legea salarizarii ar fi trebuit sa apara "la pachet" cu modificarile la Codul Fiscal si trebuie "recuperata aceasta intarziere".

Articolul la care face referire ministrul Muncii este articolul 4 al Codului Fiscal.

"Prezentul cod se modifica si se completeaza prin lege, care intra in vigoare in termen de minimum 6 luni de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", se arata in Legea 227/2015. Asta inseamna ca orice modificare a Codului Fiscal trebuie sa respecte acest termen, de minimum sase luni.

Logica acestei prevederi este de a da predictibilitate legii fiscale, asa incat populatia si firmele sa isi poata face planuri financiare, stiind ce taxe si impozite au de facut.

Citeste si:
Iohannis a promulgat Legea salarizarii pentru "imbunatatirea nivelului de trai al romanilor"Legea salarizarii unitare: Care sunt majorarile si de cand intra in vigoareModificari radicale in programul PSD, cu impact major pentru firme si populatie: Nu mai scade TVA, se introduc impozitul pe cifra de afaceri si taxa de solidaritateDe ce vor plati toate companiile impozit pe cifra de afaceri? De vina sunt multinationalele, zice DragneaImpozitul pe cifra de afaceri va fi o lovitura crunta pentru mediul de afaceri. Firmele se vor muta in alte state UEDarius cel vesel si comuna primitiva fiscalaImpozitul pe cifra de afaceri sau cum ne mai distrugem economiaFost consilier al lui Ciolos: Impozitul pe cifra de afaceri e un barbarism fiscal. Va avea consecinte negative pentru investitii si dezvoltarea afacerilor ...citeste mai departe despre "Guvernul vrea sa schimbe Codul Fiscal, ca sa isi poata impune mai repede masurile fiscale" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 770 ori