Guvernul va returna transportatorilor acciza doar pe o declaratie. Nu ii poate verifica

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 08:00
1346 citiri
Guvernul va returna transportatorilor acciza doar pe o declaratie. Nu ii poate verifica
Foto: Guvernul Romaniei

Guvernul a constatat ca ANAF nu poate verifica in timp real daca transportatorii care solicita restituirea unor bani din acciza suplimentara la motorina primesc si alte compensatii, ceea ce ar sista plata, si le va da banii pe baza unei simple declaratii pe propria raspundere, controlata ulterior.

Legislatia actuala stabileste ca, pentru a se inscrie in in Registrul vehiculelor si al operatorilor economici eligibili pentru restituire de accize, transportatorii trebuie sa faca dovada ca nu beneficiaza de alte compensatii pentru activitatea de transport marfuri si persoane, iar Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) trebuie sa verifice acest lucru si sa informeze Autoritatea Rutiera Romana, prin intermediul careia sunt restituiti banii.

Guvernul a ajuns insa la concluzia ca aceste compensatii pot fi acordate atat de autoritati centrale, cat si de cele locale, astfel ca "identificarea lor si administrarea informatiilor de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala ...citeste mai departe despre "Guvernul va returna transportatorilor acciza doar pe o declaratie. Nu ii poate verifica" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Guvern returnare acciza combustibil, #returnare acciza combustibil transportatori , #Stiri Taxe si impozite