Guvernul reduce TVA la 5% pentru produsele bio si traditionale

Marti, 14 Mai 2019, ora 15:22
1212 citiri
Guvernul reduce TVA la 5% pentru produsele bio si traditionale
Foto: Arhiva Pixabay

Guvernul va adopta in sedinta de marti o ordonanta de urgenta care prevede reducerea TVA de la 9% la 5% pentru produsele ecologice si traditionale.

Premierul Viorica Dancila a precizat ca prin aceasta masura Executivul doreste sa incurajeze romanii sa consume mai multe produse sanatoase, de inalta calitate.

Potrivit premierului, actul normativ va aduce beneficii importante, atat pe termen mediu cat si lung, economiei romanesti.

"In sedinta de azi discutam un act normativ cu beneficii importante pe termen mediu si lung pentru cetateni, dar si pentru economie. In primul rand, avem in vedere cresterea accesului romanilor la produse sanatoase, de inalta calitate, tot mai cautate pe piata alimentara.

Vom reduce TVA de la 9% la 5% pentru livrarea acestor categorii de alimente, respectiv produse montane, ecologice, traditionale, autorizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Prin diminuarea cotei TVA pentru intreg lantul de distributie, contribuim la reducerea pretului la aceste produse si astfel incurajam oamenii sa consume alimente sanatoase", a declarat premierul Viorica Dancila.

Proiectul care prevede reducerea TVA pentru alimentele bio si traditionale a fost pus in dezbatere, joi, pe site-ul Ministerului de Finante.

Potrivit documentului, Guvernul a luat aceasta decizie in urma statisticilor ingrijoratoare privind incidenta bolilor generate de alimentatia nesanatoasa.

"Avand in vedere statisticile ingrijoratoare privind incidenta bolilor generate de alimentatia nesanatoasa, tinand cont de faptul ca reducerea nivelului TVA contribuie totodata la cresterea productivitatii si, implicit, la cresterea eficientei economice

luand in considerare faptul ca reducerea cotei de TVA constituie o masura de natura a spori echitatea, prin imbunatatirea distributiei veniturilor sau prin faptul ca alimentele de inalta valoare calitativa devin mai accesibile pentru intreaga populatie, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta", se arata in document. ...citeste mai departe despre "Guvernul reduce TVA la 5% pentru produsele bio si traditionale" pe Ziare.com

#TVA produse bio traditionale, #TVA redus produse bio traditionale , #Stiri Taxe si impozite