Guvernul pregateste o noua amnistie pentru romanii si firmele cu datorii la stat

Miercuri, 31 Mai 2017, ora 10:40
2270 citiri
Guvernul pregateste o noua amnistie pentru romanii si firmele cu datorii la stat
Foto: Ziare.com

Guvernul pregateste o noua amnistie pentru firmele si persoanele fizice care au datorii la stat, cu termene de plata anterioare datei de 30 iunie 2017.

Acestea vor fi scutite de penalitati si jumatate din dobanda acumulata, cu conditia sa achite datoria pana la 30 septembrie, iar dobanda de 50% care le-a ramas de platit este achitata pana la finalul anului, se arata intr-un document analizat de Profit.ro.

Guvernul Boc, in 2011, si Guvernul Ponta, in 2015, au introdus facilitati similare. Argumentele sunt "stimularea conformarii voluntare a contribuabililor la plata obligatiilor fiscale si maximizarea incasarilor bugetare, stimularea mediului economic si, respectiv, diminuarea arieratelor bugetare".

Asadar, dupa ce facilitatea va fi avizata, firmele si persoanele care vor dori sa beneficieze de ea trebuie sa depuna o cerere la Fisc pana la sfarsitul anului.

Aceasta miscare a Guvernului este surprinzatoare daca ne uitam ca, de exemplu, marti Sorin Grindeanu a recunoscut ca nu exista in bugetul Executivului bani pentru achizitia de ambulante, dar ca el ar fi "foarte interesat" sa se gaseasca surse de finantare.

Citeste mai departe despre "Guvernul pregateste o noua amnistie pentru romanii si firmele cu datorii la stat" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amnistie firme datorii stat, #amnistie persoane fizice datorii , #Stiri Taxe si impozite