Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul nu mai scoate impozitul pe dividende si nici nu mai da facilitati pentru agricultori

Guvernul nu mai scoate impozitul pe dividende si nici nu mai da facilitati pentru agricultori
Proiectul care schimba Codul Fiscal nu mai prevede, in forma intrata in sedinta de miercuri a Guvernului, eliminarea impozitului pe dividende, in prezent de 5%, si nici facilitati fiscale pentru proprietarii care isi cultiva terenurile agricole.

In forma prezentata la inceputul lunii august, impozitul pe dividende era eliminat de la 1 ianuarie 2018, scrie Profit.ro.

Masura renuntarii la impozitarea dividendelor a fost anuntata de PSD inca de anul trecut si a fost inclusa in programul de guvernare.

De asemenea, era prevazut ca proprietarii de terenuri agricole lucrate vor fi scutiti de la plata impozitului pe teren, in schimb pentru terenurile agricole nelucrate timp de 2 ani consecutiv impozitul va putea fi majorat de consiliul local cu pana la 100 lei/hectar, incepand cu al treilea an.

Forma ordonantei inclusa pe agenda sedintei de miercuri a Guvernului nu mai prevede insa aceste masuri.

Impozitul pe dividende a fost redus de la 16% la 5% incepand cu 2016, nivel care a ramas si in 2017. Eliminarea impozitului pe veniturile din dividende ar urma sa aiba un impact negativ de 1,3 miliarde de lei asupra bugetului statului in 2018, la care s-ar adauga un minus la incasari de aproximativ 100 de milioane de lei pe an din eliminarea impozitului pe dividendele distribuite persoanelor juridice romane.

Potrivit prevederilor legale actuale, veniturile obtinute de persoanele fizice sub forma de dividende, inclusiv castigul obtinut ca urmare a detinerii de titluri de participare definite de legislatia in materie la organisme de plasament colectiv, sunt impozitate cu o cota de 5% din suma acestora, impozitul fiind final.

Citeste si Scumpirea benzinei acopera gaura de la buget lasata de eliminarea impozitului pe dividende. De ce avea nevoie PSD fix acum de aceasta scutire - analiza de Gabriel BirisDe ce scutirea de impozit a dividendelor este un fel de Ordonanta 13 a fiscalitatii ...citeste mai departe despre "Guvernul nu mai scoate impozitul pe dividende si nici nu mai da facilitati pentru agricultori" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 682 ori