Guvernul amana cu sase luni plata obligatiilor fiscale intr-un cont unic, ca sa nu creeze haos la Trezorerie

Joi, 28 Decembrie 2017, ora 15:51
1148 citiri
Guvernul amana cu sase luni plata obligatiilor fiscale intr-un cont unic, ca sa nu creeze haos la Trezorerie
Foto: Arhiva Ziare.com

Plata in acelasi cont unic a contributiilor sociale, precum si a impozitului pe profit, venit sau dividende, impozitului pe veniturile microintreprinderilor sau impozitul specific unor activitati va intra in vigoare incepand cu 1 iulie 2018.

"Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta care prelungeste cu sase luni termenul de intrare in vigoare a normei privind efectuarea platii obligatiilor fiscale administrate de organul fiscal central intr-un singur cont unic, respectiv de la 1 ianuarie 2018 la 1 iulie 2018. Astfel, pana la 1 iulie 2018, vor putea fi utilizate cele doua conturi unice valabile pana la 31 decembrie 2017.

Masura are scopul sa protejeze contribuabilii de buna-credinta, care vor evita astfel riscul depunerii de cereri pentru corectarea erorilor din documentele de plata sau de calculare a obligatiilor fiscale accesorii in cazul nevalabilitatii platii", se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

In prezent, in unul dintre cele doua conturi de la Trezorerie, sunt achitate impozitul pe profit, venit sau dividende, impozitul pe veniturile microintreprinderilor sau impozitul specific unor activitati, iar in celalalt sunt platite contributiile la pensie, sanatate si somaj.

"Amanarea termenului de aplicare s-a stabilit avand in vedere modificarile legislative recent adoptate in domeniul fiscal, care implica din partea contribuabililor conformarea la noile cerinte de raportare si indeplinire a obligatiilor declarative si de plata", se mai arata in comunicatul Executivului. ...citeste mai departe despre "Guvernul amana cu sase luni plata obligatiilor fiscale intr-un cont unic, ca sa nu creeze haos la Trezorerie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plata cont unic Trezorerie , #Stiri Taxe si impozite