Guvernul a aprobat taxarea suplimentara a salariilor mari, ca sa faca rost de bani pentru masurile sociale

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 20:52
1404 citiri
Guvernul a aprobat taxarea suplimentara a salariilor mari, ca sa faca rost de bani pentru masurile sociale
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a decis, in sedinta de vineri, sa taxeze suplimentar salariile mari si sa colecteze mai multi bani de la firme, pentru a avea fonduri sa acopere masurile sociale aprobate azi.

Astfel, Executivul a eliminat plafoanele pentru asigurarile sociale si de sanatate, in cazul celor care au salarii de 5 ori mai mari decat salariul mediu, potrivit unui comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Asadar, angajatii cu astfel de castiguri vor trebui de acum sa plateasca mai mult pentru CAS si CASS.

"Se urmareste eliminarea inechitatilor privind plata contributiilor in procente egale, pentru toti salariatii, prin renuntarea la actualele plafoane privind contributiile de asigurari sociale si contributiile de asigurari sociale de sanatate", se arata in documentul Executivului.

Premierul Sorin Grindeanu arata, vineri, ca in Romania exista in jur de 36.000 de angajati cu salarii de cinci ori mai mari decat venitul mediu.

"Veniturile (la buget - n.red.) cresc cu 500 de milioane de ...citeste mai departe despre "Guvernul a aprobat taxarea suplimentara a salariilor mari, ca sa faca rost de bani pentru masurile sociale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxare salarii mari, #taxare firme salariu minim , #Stiri Taxe si impozite