Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gradinitele si scolile private vor plati impozit din 2016? Masura e discriminatorie

Gradinitele si scolile private vor plati impozit din 2016? Masura e discriminatorie

In noul Cod Fiscal, care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2016, gradinitele si scolile private nu mai sunt scutite de plata impozitului pe profit.

La art 15, unde sunt enumerate persoanele juridice romane care nu trebuie sa plateasca acest bir, la punctul b) sunt trecute doar "institutiile de invatamant particular superior acreditate, precum si cele autorizate".

Veniturile pentru care sunt scutite de plata impozitului pe profit sunt cele "obtinute si utilizate, in anul curent sau in anii urmatori, potrivit reglementarilor legale din domeniul educatiei nationale".

In prezent, forma actuala a Codului Fiscal scuteste de la plata impozitului pe profit toate institutiile de invatamant particulare, deci si gradinitele si scolile, nu doar facultatile.

Scolile si gradinitele, monitorizate video - cine suporta investitia

Masura discriminatorie

Alexandra Smedoiu (foto), director la divizia de consultanta fiscala din cadrul PwC Romania, sustine ca aceasta modificare a Codului ...citeste mai departe despre "Gradinitele si scolile private vor plati impozit din 2016? Masura e discriminatorie" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1372 ori