Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gabriel Biris: Impozitul pe cifra de afaceri - o declaratie de razboi in 9 puncte. Razboi cu economia

Gabriel Biris: Impozitul pe cifra de afaceri - o declaratie de razboi in 9 puncte. Razboi cu economia

Prima tentatie a fost sa incep acest articol cu sintagma "demult nu mi-a mai fost dat sa vad o ineptie atat de mare...". Imediat mi-am adus insa aminte de subiectul editorialului anterior, si anume impozitul pe gospodarii, impozit la care se pare ca actualul guvern deja a renuntat.

Sper ca peste 2 luni sa vorbim si despre acest subiect la timpul trecut si mai sper sa nu mai avem o alta "inventie" care sa ne ocupe timpul degeaba.

O sa enumar cateva din argumentele care fac din acest impozit unul extrem de nociv pentru economia romaneasca, argumente care ar fi trebuit sa faca imposibila includerea acestuia in programul de guvernare si, mai apoi, votarea lui in Parlament. O sa incep mai intai cu argumentele juridice si, apoi, cu cele de ordin economic".

Impozitul pe cifra de afaceri nu este permis de Directiva 112/2005 privind TVA

Dupa cum stim, Romania face parte din UE si prin urmare directivele si regulamentele UE ne sunt aplicabile, ele avand - conform Tratatului de Aderare la UE, prioritate in fata legislatiei romanesti.

Incalcarea acestor norme duce la infringement, care aduce sanctiuni si obligatia de a corecta incalcarile. Cum, cel putin la nivel declarativ, Guvernul PSD/ALDE isi bazeaza mare parte din visele de marire economica pe atragerea fondurilor europene, un infringement pe un subiect fiscal atat de sensibil precum introducerea unui impozit pe cifra de afaceri, altul decat TVA nu cred ca poate fi avut in vedere de acest guvern, oricat de anti-european ar fi el...

Citeste mai departe despre Gabriel Biris: Impozitul pe cifra de afaceri - o declaratie de razboi in 9 puncte. Razboi cu economia" pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2339 ori
Citeste mai multe despreimpozit cifra afaceri razboi economie