Fost sef al Garzii Financiare Teleorman trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Luni, 17 Iunie 2013, ora 13:01
1473 citiri
Fost sef al Garzii Financiare Teleorman trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Fostul sef al Garzii Financiare Teleorman Aurel Puiu si doi comisari au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu, fiind acuzati ca nu au trimis la DNA rezultatele unui control cerut de procurori intr-un dosar in care un avocat era cercetat pentru evaziune fiscala de peste 7,5 milioane lei.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a lui Aurel Puiu, comisar sef sectie Garda Financiara Teleorman la data faptelor, Cantemir Constantin Tanasescu, comisar superior la Garda Financiara Teleorman si Marin Pana, comisar la Garda Financiara Teleorman, pentru abuz in serviciu impotriva intereselor publice, in forma calificata.

Alaturi de acestia va fi judecat si Liviu Ardeias, avocat in Baroul Teleorman, arestat preventiv in lipsa in alta cauza. Acesta a fost trimis in judecata pentru doua infractiuni de evaziune fiscala, respectiv sustragere de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin omisiunea evidentierii in totalitate, in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate si a veniturilor realizate si infractiunea de a nu reface, cu intentie, documentele de evidenta contabila distruse, in termenul inscris in documentele de control, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Dosarul va fi judecat de magistratii Curtii de Apel Bucuresti.

Procurorii arata, in rechizitoriul trimis instantei, ca in perioada 2006 - 2012, Liviu Ardeias nu a inregistrat in evidenta contabila a cabinetului sau de avocatura veniturile realizate din activitatea de avocat, cauzand, prin aceasta, un prejudiciu in dauna bugetului de stat in suma de 7.573.767 de lei, reprezentand impozit pe profit si TVA.

#trimitere judecata Aurel Puiu, #DNA Puiu Garda Financiara, #Garda Financiara ancheta DNA, #sef Garda Financiara Teleorman , #Stiri Taxe si impozite