Formularul pe care trebuie sa-l depuna unii bucuresteni ca sa nu plateasca taxe de 20 de ori mai mari

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 14:43
1854 citiri
Formularul pe care trebuie sa-l depuna unii bucuresteni ca sa nu plateasca taxe de 20 de ori mai mari
Foto: Arhiva Ziare.com

Noul Cod Fiscal, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016, schimba modalitatea de impozitare a cladirilor, astfel ca anumiti proprietari sunt nevoiti sa depuna la Fisc o declaratie-tip. In caz contrar, birurile vor fi chiar si de 20 de ori mai mari in cazul bucurestenilor.

De la inceputul anului, impozitul pe cladiri va fi determinat in functie de destinatia cladirii, adica rezidentiala, mixta si nerezidentiala, transmite Primaria Sectorului 3 intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Pentru cladirile rezidentiale (folosite doar pentru locuit) proprietarii acestora NU au obligatia depunerii unei declaratii.

Pe de alta parte, pentru cladirile nerezidentiale proprietate a persoanelor fizice (cladiri folosite pentru activitati administrative, comerciale) proprietarii acestora au obligatia depunerii unei declaratii la Fisc (model 2016 - ITL) in care se va justifica valoarea cladirii.

Nedepunerea declaratiei si a documentelor ...citeste mai departe despre "Formularul pe care trebuie sa-l depuna unii bucuresteni ca sa nu plateasca taxe de 20 de ori mai mari" pe Ziare.com

#formular impozit locuinte, #formular impozit proprietari , #Stiri Taxe si impozite