Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Formularul 088 a fost eliminat, dar exista o procedura care ar trebui sa ne ingrijoreze

Formularul 088 a fost eliminat, dar exista o procedura care ar trebui sa ne ingrijoreze
Formularul 088 a fost eliminat, incepand cu 1 februarie 2017, potrivit unui ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), publicat in Monitorul Oficial din 13 ianuarie.

Insa consultantul fiscal Adrian Benta atrage atentia ca, in acest moment, orice societate inregistrata in scopuri de TVA risca sa-si piarda aceasta inregistrare din cauza unui program software.

El recomanda analizarea cu maxima atentie a Anexei 4 de la prezentul ordin, pentru ca se adopta si procedura anularii din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA, procedura ce se va efectua lunar, in mod automat, prin intermediu aplicatiei electronice.

"Autoritatea fiscala nu comunica criteriile de selectie, stabilind doar ca 'indicatorii de risc utilizati pentru selectia automata a persoanelor impozabile supuse prezentei proceduri se stabilesc in scopul prevenirii si limitarii utilizarii abuzive sau frauduloase a inregistrarii in scopuri de TVA'", scrie Adrian Benta.Formularul 088 era unul dintre cele mai contestate de catre oamenii de afaceri, din cauza birocratiei excesive pe care o presupunea. De asemenea, aplicarea defectuoasa a procedurilor a creat companiilor multe probleme in 2016.... citeste mai departe despre "Formularul 088 a fost eliminat, dar exista o procedura care ar trebui sa ne ingrijoreze" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 6206 ori
Citeste mai multe despreformular 088 eliminat