FMI, avertisment dur in privinta Codului Fiscal: Romania va sterge cu buretele toate progresele (Video)

Marti, 04 August 2015, ora 10:44
1155 citiri
FMI, avertisment dur in privinta Codului Fiscal: Romania va sterge cu buretele toate progresele (Video)
Foto: Twitter/IMF

Fondul Monetar International (FMI) a avertizat din nou in legatura cu efectele Codului Fiscal, precizand ca ar anula toate progresele facute de Romania in ultimii ani.

Oficialii FMI sustin ca daca toate reducerile de taxe vor intra in vigoare, deficitul bugetar va creste pana la cel putin 3% din PIB, potrivit unei scrisori obtinute de Adevarul.

"Pentru a mentine sub control deficitul, s-ar impune reducerea cheltuielilor statului precum si renuntarea la initiativele noi de cheltuieli, inclusiv la cele de infrastructura, aparare, salarii, sanatate si educatie", se arata in document.

Reprezentantii Fondului atrag atentia ca "pachetul fiscal propus este directionat aproape exclusiv spre impulsionarea consumului".

In aceste conditii, reanalizarea Codului Fiscal in Parlament reprezinta o sansa de a stabili prioritatile fiscale pe termen mediu, se mai arata in documentul citat.

"Romania a facut pasi importanti in ultimii sapte ani pentru a-si imbunatati finantele publice ...citeste mai departe despre "FMI, avertisment dur in privinta Codului Fiscal: Romania va sterge cu buretele toate progresele (Video)" pe Ziare.com

#FMI avertisment Codul Fiscal, #FMI scrisoare Cod Fiscal , #Stiri Taxe si impozite