Georgescu (BNR): Cota unica a marit coruptia. Trebuie introdusa impozitarea progresiva

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 09:58
1574 citiri
Georgescu (BNR): Cota unica a marit coruptia. Trebuie introdusa impozitarea progresiva

Introducerea cotei unice in 2005 a marit coruptia si evaziunea prin eliminarea globalizarii veniturilor, iar impozitarea cu cote "moderat progresive" ar contribui la o reconciliere ("due dilligence") la nivel national, a declarat prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.

"Solutia pentru corectarea gravelor distorsiuni din societatea capitalista romaneasca actuala, dincolo de perfectionarea cadrului juridic comercial, o constituie, in opinia noastra, efectuarea unui due dilligence la nivel national, dupa aproape 30 de ani de la Revolutie, asa cum se realizeaza frecvent in sectorul corporatist modern.

Introducerea cotei unice din anul 2005 a redus birocratia, dar a crescut coruptia si evaziunea fiscala prin eliminarea globalizarii veniturilor", a spus prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), miercuri, in cadrul seminarului EU-COFILE, organizat la Sinaia de BNR, Asociatia Romana a Bancilor si Alpha Bank, citat de Mediafax.

Acest demers, de reconciliere ("due dilligence") la nivel national, consta in "examinarea modului de asezare a veniturilor si averii in societate prin globalizarea veniturilor individuale si impozitarea lor cu cote moderat progresive", a mentionat Florin Georgescu.

El a dat ca exemple sistemele de impozitare din Cehia, Polonia, Slovacia, Letonia (incepand cu 2018), Germania, Olanda si Spania.

Citeste mai departe despre "Florin Georgescu (BNR): Cota unica a marit coruptia. Trebuie introdusa impozitarea progresiva" pe Ziare.com.

#cota unica, #impozitare progresiva , #Stiri Taxe si impozite