Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fiscul va folosi un nou criteriu pentru selectarea contribuabililor supusi inspectiei fiscale

Fiscul va folosi un nou criteriu pentru selectarea contribuabililor supusi inspectiei fiscale


Contribuabilii vor fi selectati pentru inspectia fiscala pe baza unui noi criteriu, introdus recent in Codul de procedura fiscala printr-o ordonanta de urgenta.

Potrivit CPF, selectarea contribuabililor care urmeaza a fi supusi inspectiei fiscale este efectuata de organul fiscal competent, iar contribuabilii nu pot face obiectii cu privire la procedura de selectare folosita.

Aceasta prevedere a fost completata la sfarsitul lunii februarie cu explicatii privind modul in care contribuabilii urmeaza sa fie selectati pentru inspectia fiscala.

Mai exact, prin OUG nr. 8/2014, care a intrat in vigoare pe 28 februarie, a fost introdus un nou criteriu pentru selectarea contribuabililor supusi inspectiei si anume nivelul riscului stabilit ca urmare a analizei de risc.

Conform actului normativ, analiza de risc reprezinta activitatea efectuata in scopul de a identifica riscurile de nedeclarare a creantelor fiscale, de a le evalua, de a le gestiona, precum si de a le utiliza in vederea selectarii contribuabililor ce urmeaza a fi supusi inspectiei fiscale.

Citeste continuarea articolului pe avocatnet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1555 ori
Citeste mai multe despreinspectii fiscale contribuabili romani