Fiscul se lauda cu lupta impotriva marii evaziuni, desi a fost criticat ca a vizat micii comercianti

Luni, 18 Mai 2015, ora 13:19
1058 citiri
Fiscul se lauda cu lupta impotriva marii evaziuni, desi a fost criticat ca a vizat micii comercianti
Foto: ANAF

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) se lauda cu actiunile de combatere a marii evaziuni fiscale, cu toate ca ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a recunoscut ca, pana acum, controalele au vizat mai mult micii comercianti.

In primele 4 luni din 2015, Inspectia Fiscala din cadrul ANAF a inaintat 1.187 de sesizari penale privind cazuri de mare evaziune, valoarea aferenta a prejudiciilor descoperite fiind de 3,7 miliarde lei, in crestere cu 172% fata de ianuarie-aprilie 2014, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul cazurilor de mare evaziune instrumentate de Inspectia Fiscala si finalizate cu inaintarea sesizarilor penale a crescut cu 37,23%, de la 865 la 1.187, vizand un numar de 1.177 operatori economici.

De asemenea, dintre cele 1.187 de sesizari penale, un numar de 313 vizeaza operatori economici de tip "fantoma" care au adus prejudicii de circa 1,1 miliarde lei.

Huliti de turisti, inspectorii ANAF ...citeste mai departe despre "Fiscul se lauda cu lupta impotriva marii evaziuni, desi a fost criticat ca a vizat micii comercianti" pe Ziare.com

#ANAF marea evaziune, #ANAF controale evaziune, #ANAF rezultate evaziune, #controale ANAF , #Stiri Taxe si impozite