Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fiscul isi revine dupa socul din ianuarie: In februarie, a colectat cu aproape 7% mai mult ca-n 2016

Fiscul isi revine dupa socul din ianuarie: In februarie, a colectat cu aproape 7% mai mult ca-n 2016

Veniturile colectate de Fisc in februarie arata mult mai bine decat situatia din ianuarie.

Astfel, in februarie, totalul veniturilor bugetare realizate de ANAF a insumat 13,87 miliarde de lei, cu 6,7% (874 milioane de lei) peste nivelul realizat in februarie 2016, in conditiile in care cota de TVA in luna februarie 2016 era de 20%, iar in luna februarie 2017 de 19%, se mai arata in comunicat al Fiscului.

Totusi, in primele doua luni, colectarea este inca sub cifrele din aceeasi perioada a lui 2016.

"Totalul veniturilor bugetare colectate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala cumulat ianuarie si februarie 2017 a insumat 31,991 miliarde de lei, ceea ce reprezinta o diminuare cu doar 0,9% - indice nominal fata de perioada similara a anului trecut si in conditiile in care incasarile din ianuarie 2016 s-au realizat prin aplicarea cotei de 24% TVA, in timp ce ianuarie 2017 a reflectat colectarea TVA in cota de 20%", precizeaza Fiscul.

Situatie ingrijoratoare a bugetului in ianuarie: Veniturile au scazut, cel mai mult incasarile din TVA, cheltuielile au crescut

Situatia incasarilor bugetare a fost analizata, vineri, in cadrul unei intalniri dintre prim-ministrul Sorin Grindeanu, ministrul Finantelor, Viorel Stefan, si presedintele ANAF, Bogdan-Nicolae Stan.

"In acest context, premierul Romaniei a solicitat cresterea gradului de colectare a veniturilor bugetare administrate de ANAF si intensificarea masurilor de imbunatatire a conformarii voluntare.

De asemenea, acesta si-a exprimat disponibilitatea in sustinerea demersurilor ANAF pentru solutionarea problemelor administrative, care afecteaza in prezent activitatea institutiei", se precizeaza in comunicatul citat.

Citeste mai multe despre:

Scrisoarea de la Comisia Europeana trimisa Guvernului in care se cer masuri pentru reducerea deficitului, estimat la 3,6%Grindeanu discuta cu ministrul Finantelor si presedintele ANAF despre scrisoarea Comisiei EuropeneGrindeanu cere ANAF sa vina pana marti cu o solutie pentru a avea incasari mai mari la buget

Ca urmare a acestei analize, presedintele ANAF a convocat, in cursul zilei de luni, 6 martie, o intalnire de lucru cu conducerea Directiilor Generale Regionale ale Finantelor Publice, Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili si a Directiei Generale Antifrauda Fiscala, in vederea structurarii unui plan urgent de actiune, care urmeaza a fi adus la cunostinta prim-ministrului, la inceputul saptamanii viitoare. ...citeste mai departe despre "Fiscul isi revine dupa socul din ianuarie: In februarie, a colectat cu aproape 7% mai mult ca-n 2016" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 883 ori
Citeste mai multe despreANAF venituri colectate 2017