Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fiscul a luat in vizor Coca-Cola: Cere companiei 3,3 miliarde de dolari plus dobanzi

Fiscul a luat in vizor Coca-Cola: Cere companiei 3,3 miliarde de dolari plus dobanzi
Coca-Cola Co a fost notificata de Fiscul american ca trebuie sa plateasca pentru perioada 2007-2009 taxe suplimentare de 3,3 miliarde dolari, la care se adauga dobanzi, ca urmare a practicilor corporatiei de a inregistra o parte semnificativa a profiturilor in afara SUA, unde sunt ferite de taxare.

Cererea Fiscului vine in urma unui audit pentru perioada 2007-2009, a anuntat Coca-Cola intr-un document transmis bursei din SUA. Fiscul nu a cerut plata de penalitati, iar Coca-Cola sustine ca taxele suplimentare nu sunt justificate, potrivit Bloomberg.

Agentia pentru colectarea taxelor din SUA a notificat Coca-Cola ca acest caz a fost transmis deja avocatilor cu recomandarea sa fie sustinut in instanta.

Coca-Cola este doar una dintre marile corporatii care au intrat in conflict cu Fiscul din cauza strategiilor de a inregistra profiturile in alte tari, mecanisme despre care criticii afirma ca pun banii la "adapost" de autoritatile americane. SUA se judeca si cu retailerul online ...citeste mai departe despre "Fiscul a luat in vizor Coca-Cola: Cere companiei 3,3 miliarde de dolari plus dobanzi" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1262 ori