Finantele pregatesc un nou mecanism de declarare si plata a CAS si CASS. Termen de finalizare: 1 martie

Joi, 01 Februarie 2018, ora 21:07
881 citiri
Finantele pregatesc un nou mecanism de declarare si plata a CAS si CASS. Termen de finalizare: 1 martie
Foto: Ministerul de Finante

Ministerul Finantelor pregateste un proiect de act normativ care va stabili un mecanism mai simplu de declarare si plata a CAS si CASS datorate de persoanele fizice, termenul preconizat pentru finalizarea noului mecanism fiind 1 martie 2018.

"In contextul prorogarii termenului de depunere a Declaratiei 600, la nivelul Ministerului Finantelor Publice este in curs de elaborare un proiect de act normativ care sa stabileasca un mecanism mai simplu de declarare si plata a CAS si CASS datorate de persoanele fizice.

Se are in vedere reducerea numarului de declaratii depuse de persoanele fizice, prin unificarea unor formulare, ca un pas important in indeplinirea obiectivelor prevazute in Programul de Guvernare privind reducerea numarului de formulare solicitate de ANAF si depunerea unui formular pe an pentru cei care au venituri din activitati independente", se spune intr-un comunicat al Ministerului de Finante.

Proiectul de act normativ va face obiectul dezbaterii publice si consultarii cu categoriile de persoane fizice care au obligatia platii CAS si CASS, da asigurari MFP.

Potrivit sursei citate, termenul preconizat pentru finalizarea noului mecanism este 1 martie 2018, astfel incat sa se asigure timpul necesar pentru informarea persoanelor fizice cu privire la obligatiile declarative si de plata a contributiilor sociale.

Amintim ca, prin emiterea OUG din 31 ianuarie, publicata in Monitorul Oficial, Guvernul a amanat depunerea declaratiei 600 pana pe 15 aprilie, motivul principal fiind, asa cum reiese din anunturile oficiale, simplificarea procedurii de declarare.

Insa acest OUG nu aduce modificari OUG 79/2017, care stabileste data de 25 martie pentru prima plata trimestriala

Citeste si

Ministrul Teodorovici spune ca formularul 600 nu mai trebuie depus, chiar daca termenul de plata nu a fost amanatDeloitte Romania: ANAF nu poate emite deciziile de impunere fara formularul 600. Nu va exista obligatia de plata! ...citeste mai departe despre "Finantele pregatesc un nou mecanism de declarare si plata a CAS si CASS. Termen de finalizare: 1 martie" pe Ziare.com

#declarare contributii ANAF formular 600 , #Stiri Taxe si impozite