Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Evaziune si finantarea terorismului: UE impune reguli stricte contra spalarii banilor

Evaziune si finantarea terorismului: UE impune reguli stricte contra spalarii banilor

PE a adoptat, miercuri, o noua Directiva impotriva spalarii banilor, prin care bancile, auditorii, avocatii sau agentii imobiliari sunt obligati sa raporteze tranzactii suspecte efectuate de clientii lor.

Documentul va obliga pentru prima data statele membre UE sa creeze registre centrale cu informatii privind proprietarii finali, "beneficiari", ai companiilor sau ai altor persoane juridice, precum si ai trusturilor.

Aceste registre centrale nu erau mentionate in propunerea initiala a Comisiei Europene, dar au fost introduse de deputati in cursul negocierilor, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

Textul mai stabileste si obligatii specifice de raportare pentru banci, auditori, avocati, agenti imobiliari si cazinouri, printre altii, in cazul unor tranzactii suspecte efectuate de clientii lor.

Accesul pe baza "interesului legitim" la registrele de proprietate

Registrele centrale vor fi accesibile pentru autoritati si pentru unitatile lor de investigatii financiare ...citeste mai departe despre "Evaziune si finantarea terorismului: UE impune reguli stricte contra spalarii banilor" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1163 ori