Evaziune de 3 milioane euro la Constanta. Suspectii au fost retinuti

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 12:26
2170 citiri
Evaziune de 3 milioane euro la Constanta. Suspectii au fost retinuti

Politistii constanteni au retinut, miercuri, pentru cercetari, 12 persoane suspectate intr-un dosar amplu de evaziune fiscala in comertul cu cereale si materiale de constructii.

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului Judetean de Politie, miercuri dimineata, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta au fost efectuate perchezitii la locuintele mai multor suspecti de evaziune fiscala, precum si la sediile unor societati comerciale din judetele Constanta si Tulcea.

Anchetatorii sustin ca in perioada 2009 - 2012, suspectii, asociati sau administratori ai unor firme, simulau prin intermediul unor societati de tip fantoma si persoane interpuse, tranzactii comerciale cu produse cerealiere si materiale de constructii, prejudiciind bugetul de stat prin solicitarea ulterioara a rambursarii de TVA, sau prin neinregistrarea veniturilor in contabilitate ori sustragerea de la verificari financiar contabile.

Prejudiciul stabilit pana in prezent este de aproximativ trei milioane de euro si in vederea recuperarii vor fi luate masuri asiguratorii de indisponibilizare a mai multor bunuri ce apartin suspectilor.

In acelasi timp se efectueaza cercetari, fata de suspecti, pentru evaziune fiscala.

#evaziune fiscala Constanta, #evaziune fiscala comert cereale, #evaziune fiscala constructii , #Stiri Taxe si impozite