Evaziune fiscala de 100 milioane de euro cu gadgeturi IT importate pe sub mana

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 14:17
2916 citiri
Evaziune fiscala de 100 milioane de euro cu gadgeturi IT importate pe sub mana

Politistii bucuresteni au descins, miercuri, la cinci adrese din Bucuresti si Buzau, intr-un dosar care vizeaza spalarea unei sume care se ridica la 100 de milioane de euro si o evaziune fiscala de aproximativ 500.000 de euro, in urma comertului cu produse IT, informeaza Politia Capitalei.

"La aceasta ora, politistii bucuresteni specializati in investigarea fraudelor, cu spijinul luptatorilor din cadrul structurii de actiuni speciale a Politiei Capitalei, fac cinci perchezitii domiciliare si controale la mai multe adrese si societati comerciale din Bucuresti si Buzau, ai caror administratori sunt suspectati de comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani", se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei.

Conform sursei citate, actiunea a fost declansata dupa ce anchetatorii au obtinut date potrivit carora mai multe persoane, in calitate de reprezentanti ai unor societati comerciale, ar fi prejudiciat statul, prin inregistrarea in evidentele contabile a unor cheltuieli fictive.

Prin intermediul acestor societati comerciale, suspectii ar fi importat componente PC, camere video si laptopuri, pe care nu le-ar fi trecut si in evidetele contabile.

Politistii au estimat ca prejudiciul adus bugetului de stat ca urmare a evaziunii fiscale este de aproximativ 500.000 de euro, insa, spun anchetatorii, exista indicii si cu privire la faptul ca reprezentantii acestor societati ar fi reusit sa spele aproximativ 100 de milioane de euro.

In urma perchezitiilor vor fi puse in executare trei mandate de aducere.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, sunt verificate, in total, 12 persoane, iar, printre societatile comerciale controlate se numara Easymag Data, Easymag Shop si Easymag Shop Upgrade.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#evaziune fiscala Romania, #firme evaziune fiscala, #firme IT evaziune fiscala , #Stiri Taxe si impozite