Din lista celor mai incredibile taxe si impozite

Sambata, 08 Martie 2014, ora 15:21
2061 citiri
Din lista celor mai incredibile taxe si impozite
Foto: Big Picture

Atunci cand stapanirea vrea sa stoarca bani din orice, nu-i este teama de ridicol, daca impoziteaza ceva la care statul nu te ajuta cu nimic, nu cheltuieste nimic si nu-ti da nimic, ci numai iti ia.

S-a scris mult pe aceasta tema, iar Romania este citata chiar si de straini cu fumaritul, adica taxa pe cosul de fum. N-am inventat-o noi, ne-a fost impusa de turci. Cel putin asa rezulta din modul pitoresc in care explica Neculce despre ce este vorba:

"Vasilie Voda, dupa ce au luat domnia de la Tarigrad, s-au rugat viziriului sa lasa tara de bir trii ani si alti trii ani sa de birul tarii o data. Si au scos atunce pre tara fumarit, cate un leu de casa".

De atunci, birurile ni le-a tot pus Tarigradul si numai astazi am ajuns sa ni le punem singuri, dar tot de rasul lumii, daca ne gandim la ciudatul impozit pe stalp si la zvonitul impozit pe nevasta fara serviciu, la care nu s-a renuntat pana n-a izbucnit lumea in hohote.

Dar impozitele sunt o treaba veche si, oricat de mult a ...citeste mai departe despre "Din lista celor mai incredibile taxe si impozite" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozite ciudate, #taxe ciudate, #istorie fumarit, #impozit soare, #impozit pace , #Stiri Taxe si impozite