Deputatii fac noi modificari la Split TVA, la cererea Ministerului de Finante

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 18:07
1207 citiri
Deputatii fac noi modificari la Split TVA, la cererea Ministerului de Finante
Foto: Arhiva Ziare.com

Ordonanta privind plata defalcata a TVA a fost dezbatuta marti, din nou, de Comisia de Buget-Finante din Camera Deputatilor.

Conturile de Split TVA nu vor putea fi folosite de companii pentru plata altor obligatii bugetare, a propus Viorel Stefan, fost ministru de Finante si presedintele Comisiei, la solicitarea Ministerului de Finante.

Totusi, conturile vor putea fi executate in acest scop, potrivit Profit.ro.

Initial, Comisia hotarase ca din conturile de Split TVA vor putea fi achitate si alte obligatii bugetare, insa proiectul de aprobare a ordonantei de urgenta privind Split TVA a fost amanat pentru o zi si retrimis spre modificare.

OUG privind sistemul de plata defalcata al TVA ar fi trebuit adoptat luni de Camera Deputatilor, insa Ioan Munteanu, liderul grupului PSD, a propus amanarea cu o zi, sustinand ca unele texte trebuie "corelate" cu legile in vigoare.

Astfel, initial era stabilit ca se vor putea debita conturile de TVA nu doar cu taxa achitata in contul de TVA al furnizorului, ci si cu plata altor obligatii bugetare.

La solicitarea Ministerului Finantelor, insa, se va reveni la debitarea conturilor de split TVA exclusiv pentru operatiuni cu TVA.

Afla care sunt toate modificarile decise la Camera Deputatilor

La sfarsitul lunii noiembrie, membrii Comisiei de Buget-Finante a Camerei au modificat propunerea legislativa pentru aprobarea OUG privind TVA Split, majorand de zece ori plafoanele datoriilor la plata TVA incepand de la care contribuabilii vor intra in sistemul de plata al TVA defalcat.

Camera Deputatilor este for decizional, iar apoi legea va fi transmisa spre promulgare presedintelui Klaus Iohannis.

Daca nu va aparea in Monitorul Oficial pana pe 31 decembrie, la 1 ianuarie intra automat in vigoare ordonanta data de Guvern, care prevede ca toate firmele din Romania sunt obligate sa adere la sistemul Split TVA.

Citeste si Modificari neasteptate la Split TVA in Camera Deputatilor: Cum sunt favorizate institutiile publice ...citeste mai departe despre "Deputatii fac noi modificari la Split TVA, la cererea Ministerului de Finante" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#OUG split TVA, #plata defalcata TVA modificari, #plata obligatii bugetare cont TVA , #Stiri Taxe si impozite