Deputatii din Comisia de buget nu au reusit sa voteze ordonanta privind TVA Split. Mai incearca maine

Luni, 04 Decembrie 2017, ora 20:40
771 citiri
Deputatii din Comisia de buget nu au reusit sa voteze ordonanta privind TVA Split. Mai incearca maine
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia de buget, finante si banci a Camerei Deputatilor nu a reusit, luni, sa decida asupra raportului ordonantei de urgenta privind plata defalcata a TVA, la votul final fiind intrunite 11 voturi pentru un raport de admitere si 11 impotriva.

Impotriva unui raport de admitere au votat reprezentantii PNL, USR si minoritati, in timp ce in favoarea lui au fost membrii PSD.

Presedintele comisiei, Viorel Stefan, a precizat ca este o situatie de blocaj si a convocat comisia in sedinta marti pentru reluarea votului.

"Sunt 11 voturi pentru si 11 impotriva. Suntem in situatie de blocaj pentru ca nu poate sa intruneasca majoritatea voturilor nici propunerea pentru raport favorabil, nici pentru raport de respingere. Ne intalnim maine (marti - n.red.) pentru reluarea votului", a spus Viorel Stefan.

Membrii comisiei au dezbatut timp de 2 zile proiectul de lege de aprobare a ordonantei de urgenta privind plata defalcata a TVA, introducand mai multe amendamente.

La dezbaterile pe articole, deputatii din comisie au decis la articolul 2 mentinerea modificarilor aduse de Senat ordonantei de urgenta 23/2017 privind plata defalcata a TVA, in sensul ca aceasta masura sa fie obligatorie doar pentru companiile care au datorii la plata acestei taxe sau se afla in insolventa, insa au marit plafoanele datoriilor de la care companiile intra in acest sistem.

Astfel, fata de varianta adoptata de Senat, deputatii din comisie au marit de zece ori plafoanele datoriilor la plata TVA incepand de la care contribuabilii vor intra in sistemul split TVA.

Membrii comisiei au mai decis sa scoata institutiile publice si persoanele impozabile care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA din randul celor care au obligatia sa plateasca contravaloarea TVA aferente achizitiilor de bunuri si servicii in cont separat al furnizorului aflat in sistem split TVA.

Astfel, persoanele impozabile, inregistrate in scopuri TVA, au obligatia sa plateasca contravaloarea TVA aferente achizitiilor de bunuri si servicii intr-un cont de TVA al furnizorului /prestatorului care aplica mecanismul platii defalcate a TVA, prevede textul adoptat de comisie.

Potrivit celor stabilite de comisie, contul TVA se debiteaza cu TVA achitata la bugetul de stat, precum si cu plata altor obligatii bugetare.

Firmele care achita eronat in cont TVA vor fi penalizate cu 0,06% pe zi din suma incepand cu ziua efectuarii platii eronate pana la data corectarii acesteia.

Persoanele impozabile care opteaza pentru ...citeste mai departe despre "Deputatii din Comisia de buget nu au reusit sa voteze ordonanta privind TVA Split. Mai incearca maine" pe Ziare.com

#split TVA, #deputati Split TVA , #Stiri Taxe si impozite

Curs valutar

1 EUR = 4.9766 RON

-0.0004

1 USD = 4.5865 RON

-0.0072
  1. O fostă bază militară din sudul României va deveni un mare aeroport civil. Proiectul costă 400 de milioane de euro VIDEO
  2. Sfârșitul bulei? Cei 7 Magnifici tehnologici au ajuns să tragă în jos bursa americană
  3. Un profesor de la Harvard avertizează: Vine șocul 2.0 care provoacă o criză majoră în lume, cu pierderi însemnate
  4. Avertismentul unui economist: ”România este o destinație nefrecventabilă de turiștii străini”. Bulgaria atrage de 6 ori mai mulți
  5. Doi medici veterinari și un fermier, condamnați la închisoare după ce încasat ilegal subvenții. Au folosit o metodă "a la Caragiale" ca să numere oile și să ia bani în plus
  6. Probleme economice pentru Putin: Ce dobândă plătește la bancă un rus în comparație cu un român
  7. Sebastian Burduja declară război ONG-urilor de protecție a mediului. Vrea ca toate companiile naționale energetice să ceară în instanță daune maxime
  8. Președinta Băncii Centrale Europene a vorbit, pentru prima dată, despre costul războiul economic cu SUA
  9. Un economist propune tăierea celor mai multe dări către stat: ”Taxa pe stâlp este o invenție fiscală a laboratoarelor de partid ale puterii”
  10. Cea mai valoroasă companie din UE. Gigantul IT cu care Europa iese la înaintare, creștere puternică pe bursă în ultimul an